EIROPAS LATVIEŠU LAIKRAKSTS
Esplanādē prezentēs Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai veltīto īpašā dizaina 2 eiro monētu
47205

   08.08.2014

 

Pirmdien, 11.augustā, plkst.14:00 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” notiks Latvijas pirmās īpašā dizaina 2 eiro apgrozības monētas, kas veltīta Rīgai kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētai, prezentācija. 

 

Pasākuma laikā žurnālistiem un visiem interesentiem būs iespēja pirmajiem aplūkot, fotografēt, filmēt, kā arī iegūt plašāku informāciju par Latvijas pirmās īpašā dizaina 2 eiro apgrozības monētas tapšanu. 

 

Īpašā dizaina 2 eiro apgrozības monēta „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” būs likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā un citās eiro zonas dalībvalstīs. Monētas nonāks apritē tāpat kā cita apgrozības nauda – ar banku starpniecību sasniedzot tirdzniecības un citus uzņēmumus un iedzīvotājus. Latvijas Bankas kasēs Rīgā, Daugavpilī un Liepājā tā būs pieejama no otrdienas, 12.augusta.

 

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumi sniedz unikālu iespēju jaunā kvalitātē atklāt Rīgas un visas Latvijas piederību Eiropas kultūras kopīgajām vērtībām. Īpašā apgrozības monēta ir Latvijas Bankas ieguldījums šī nozīmīgā notikuma popularizēšanā Latvijā un ārvalstīs.

 

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle, Latvijas Bankas valdes loceklis un Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms, monētas mākslinieki Henrihs Vorkals un Jānis Strupulis. Pasākumā tiks pastāstīts par Latvijas pirmās īpašā dizaina 2 eiro apgrozības monētas ieceri un tapšanu.  


 

Atpakaļ


Apskatīt komentārus (0)



atstāj tukšu: atstāj tukšu:
vārds:

JŪSU KOMENTĀRS:


Ievadiet drošības kodu:

Visual CAPTCHA